RICOH WG-90 vízálló fényképezőgép, fekete

Vissza a PENTAX-RICOH kompakt fényképezőgépek teljes kínálatához
WG-90 vízálló fényképezőgép, fekete
148 990 Ft
Kosárba Azonnal megvásárolható
Azonnal megvásárolható
117 315 Ft + Áfa
Ingyenes adattörlő kód
vízálló (14 m-ig), ütésálló (1.6 m-ig)

Kompakt
16 Mp
2,7", 230.000 pont, Fix
1920×1080 (30 kép/mp)
Li akku + töltő (Alaptartozék)
SD-XC, SD-HC, SD
5× (28 - 140 mm)
Magyar menü

Részletes leírás (RICOH WG-90 vízálló fényképezőgép, fekete)

 • Gyújtótávolság: 5 - 25 mm
 • Maximális rekesz: F3.5(W) - F5.5(T)
 • Optikai zoom: 5X
 • 14 méteres mélységig vízálló
 • Porálló, Ütésálló, Fagyálló

 

Nagy teherbírású váz a víz, por, ütés és fagy elleni szilárd védelem érdekében

A Pentax WG-90 kültéri fotózásra készült, megbízható védelmi funkciókkal:

 • 14 méteres mélységig vízálló
 • Porálló
 • Ütésálló 1,6 méteres magasságból történő leesés ellen
 • Fagyálló akár -10 °C-os hőmérsékleten.

Ennek a strapabíró felépítésnek köszönhetően a WG-90 kiválóan és megbízhatóan teljesít még a zord körülmények között is.

Ötszörös optikai zoom a széles körű felvételek készítéséhez

A WG-90 éles, tiszta, nagy felbontású, nagy dinamikatartományú és alacsony zajszintű képeket készít, köszönhetően a körülbelül 16,0 effektív megapixeles, hátulról megvilágított CMOS képérzékelő és a kiemelkedő fényfelvételi hatékonyságú, nagy teljesítményű képalkotó motor kombinációjának. A kompakt, könnyű testben a WG-90 egy ötszörös optikai zoomobjektívvel rendelkezik, amelynek gyújtótávolsága 5 mm-től 25 mm-ig terjed (ez kb. 28 mm-től 140 mm-ig felel meg 35 mm-es formátumban), így a jelenetek és témák széles skáláját befogadhatja, a pazar tájképektől a nagy távolságú teleobjektíves felvételekig. A digitális zoom funkcióval párosítva a zoomtartományt körülbelül 36-szorosára bővítheti.

Kültéri használatra tervezett LCD-monitor

A WG-90 2,7 hüvelykes, 16:9 arányú és körülbelül 230 000 képpontos LCD-monitorát fejlett AR (Anti-Reflection) bevonattal kezelték, hogy minimalizálja a zavaró becsillanásokat és tükröződéseket. A kültéri nézetbeállítási mód lehetővé teszi a monitor fényerősségének optimalizálását a környezeti fényviszonyokhoz.

25 felvételi mód közül választhat

A WG-90 lehetővé teszi a kívánt felvételi mód kiválasztását 25 lehetőség közül, többek között: Automatikus kép, amely automatikusan kiválasztja az adott jelenethez vagy témához legmegfelelőbb felvételi módot, hogy azt gyönyörű képben örökítse meg. Tájkép, amely élénken kifejezi a fák zöld árnyalatait és az ég kék árnyalatait. Víz alatti, amelyek a víz alatti világ természetes színeit adják vissza a fehéregyensúly optimalizálásával, hogy csökkentsék a kékes színárnyalatot.

A felvételi módok listája

Automatikus kép / Program / HDR / Kézi éjszakai felvétel / Film / Nagy sebességű film / Digitális mikroszkóp / Tájkép / Virág / Portré / Víz alatti / Víz alatti film / Intervall felvétel / Intervall film / Szörf és hó / Gyerekek / Kisállat / Sport / Éjszakai jelenet / Éjszakai jelenet portré / Tűzijáték / Étel / Digitális SR / Riport

Vaku ki + vaku be opció

Ez a kreatív opció jól jön, ha víz alatti élőlényeket fényképez. A WG-90 egyetlen kioldással automatikusan két képet készít, egyet vaku nélkül, egyet pedig vakuval, hogy minimálisra csökkentse a fényképezőgép vezérlésével járó időt és fáradságot.

Képtónus üzemmódok választéka

A WG-90 hat jellegzetes képtónus-módot kínál, amelyekkel a témától vagy a kreatív szándékoktól függően a kívánt színt adhatja a rögzített képeknek. Ezek a következők: Cross Process, amely a keresztfeldolgozásos filmfejlődési technikához kapcsolódó egyedi színsémát emulálja. Vibrant, amely élénk, gazdag, színeket alkalmaz. Slide Film, amely dinamikus, nagy kontrasztú képeket hoz létre.

A képtónus üzemmódok listája

Bright / Natural / Vibrant / Slide Film / Monochrome / Cross Processing

Kreatív funkciók sokasága a fényképezés élvezetének maximalizálására

A makrofotózás segítségével nagy részletességgel készíthet közeli képeket apró témákról, például apró rovarokról. A WG-90 1 cm-es makró módjával akár egy centiméteres távolságból is megörökítheti a témát. Hat LED-es makrofényt tartalmaz, amelyek ideálisan helyezkednek el az objektív kerülete körül. A Makró megvilágítás üzemmódban* ezek a fények lehetővé teszik a megvilágítás intenzitásának öt különböző szintre történő beállítását az ideális megvilágítási feltételek biztosítása érdekében, miközben megakadályozza a nem kívánt árnyékos területek kialakulását.

A Digitális mikroszkóp mód** akkor jön jól, ha a hat LED-es makrofény segítségével gyorsan át szeretne váltani a normál felvételkészítésről a makrófotózásra. A WG-90 lehetővé teszi, hogy kreatívan és könnyedén megörökítse a csodálatos mikroszkopikus világot, amely szabad szemmel általában nem észlelhető. Alaptartozékként egy makró tartót is mellékelünk, hogy a WG-90-et a minimálisan egy centiméteres fókusztávolságon stabilizálni lehessen a hosszabb megfigyelés és fényképezés során.

* A makrófényképező program, film és riport üzemmódban használható.
** A maximális zoomtartomány 6,6-szoros (optikai és digitális zoom együtt) az alapértelmezett 2M képméretnél, vagy 1,8-szoros (csak optikai zoom) 4M, 5M és 12M képméretnél.

Intervallum film

Az Intervallum film üzemmód automatikusan rögzített időközönként rögzít egy képsorozatot, majd összekapcsolja őket egyetlen intervallumos (time lapse) filmklip létrehozásához. A kívánt intervallum beállítása egy, öt, 10, 30 vagy 60 perc közül választható ki*

* Az intervallumfilm módban rögzített egyes képek nem kerülnek elmentésre.

Full HD filmfelvétel

Három filmfelvételi mód közül választhat: Full HD Movie (16:9 arányban, másodpercenként 30 képkocka sebességgel). High Speed Movie a lassított felvételek rögzítéséhez. Kizárólag víz alatti felvételekhez tervezett Underwater Movie. A Movie és Underwater Movie üzemmódokban kihasználhatja a Movie SR (Shake Reduction) üzemmód előnyeit a fényképezőgép és a téma rázkódásának minimalizálása érdekében. A rögzített filmklipből akár egyetlen képkockát is kiválaszthat, és azt állóképként mentheti el, vagy a filmklipet szegmensekre oszthatja. A fényképezőgép HDMI-csatlakozóval (D típus) is rendelkezik a TV-monitorhoz vagy más audiovizuális eszközökhöz való egyszerű csatlakoztatáshoz és lejátszáshoz.

Műszaki adatok:

 • Objektív típusa: Pentax objektív, 11 lencsetag 9 csoportban (5 aszférikus elem)
 • Gyújtótávolság: 5 - 25 mm
 • Maximális rekesz: F3.5(W) - F5.5(T)
 • Optikai zoom: 5X
 • Digitális zoom: kb. 7,2X
 • Fókusz Típusa: 9 pontos AF, Spot AF, Automatikus követő AF
 • Fókusztartomány: Standard: 0,5 m - végtelen (teljes zoomtartomány), Makró: 0,1 - 0,6m (teljes zoomtartomány) 1 cm-es makró: 0,01 - 0,3 m
 • Effektív pixelek száma: Kb. 16 megapixel
 • Képérzékelő: 1/2.3" CMOS
 • Kijelző: 2,7" LCD, kb. 230K képpont, AR bevonat
 • Zársebesség: 1/4000 - 1/4mp (mechanikus és elektronikus zár)
 • Tárolóeszközök: Beépített memória (kb. 68 MB), SD/SDHC/SDXC memóriakártya foglalat
 • Energiaforrás: Újratölthető D-LI92 lítium-ion akkumulátor
 • Kapcsolódási pontok: USB2.0 (Micro-B), HDMI kimeneti csatlakozó (D típus)