B+W BW1066127 1066127 UV szűrő 010 - MRC nano - XS-pro digital foglalat - 86 mm

Vissza a termékkategória teljes kínálatához
1066127 UV szűrő 010 - MRC nano - XS-pro digital foglalat - 86 mm
81 190 Ft
63 929 Ft + Áfa
Azonnal megvásárolható
Azonnal megvásárolható

Részletes leírás (B+W 1066127 UV szűrő 010 - MRC nano - XS-pro digital foglalat - 86 mm)

A B+W szűrői kiváló fizikai jellemzőkkel bíró sárgaréz ötvözetből gyártott foglalattal és nagy tisztaságú, torzításmentes, vastag Schott gyártmányú üvegből készülnek, különösen precíz kidolgozással, a legmodernebb gyártástechnológiával, a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelően. Végül, különböző felületkezeléssel látják el az egyes típusokat, melyekkel teljessé válik a B+W szűrők tökéletessége. A felhasznált alapanyagoktól az utolsó simításokig, 100% "Made in Germany".
A B+W UV szűrőket (gyári kód: 010) elsősorban az objektív frontlencséjének fizikai védelmére használják. A fény 300 nm-nél kisebb hullámhosszú tartományát blokkolják, majd intenzív emelkedéssel egyre nagyobb részt engednek át. Kb. 430 nm-től abszolút minimális fényveszteséggel (< 0,5%), adják át a valóságot az objektív felé.
Digitális gépek esetén (egészen extrém helyzetek kivételével) semmilyen különbséget nem észlelünk a clear és az UV szűrő használata között. Az UV sugárzásra érzékeny negatív filmek esetében az UV szűrő megakadályozza az egyhe kékeltolódást és kivilágosodást pl. magashegységekben, tengeren, vagy rendkívül tiszta levegőjű helyeken.
Ezt a szűrőt mindkét oldalon nyolc rétegű felületkezeléssel látják el, melyek többek között a tükröződésmentesítést és a szennyeződésállóságot biztosítják. Ezen felül egy nano bevonatot is kapott, mely nedvességtaszító hatású és a tisztítást is nagyon megkönnyíti.
Ez a szűrő XS-pro foglalattal készül, mely vékonyított kivitelű, nagylátószögű objektíveken is kitűnően használható. Frontoldali menettel is ellátták, így további szűrő (pl. CPL), vagy tartozék csatlakoztatható, valamint a belsőkörmös objektívsapkák használhatóak.