Lumix DMC-FZ300 fekete
Lumix DMC-FZ300 fekete Lumix DMC-FZ300 fekete Lumix DMC-FZ300 fekete
Kifutott termék!
Sold out!
Ausverkauft!
fix 2.8 fényerõ

Kompakt
12 Mp CMOS
3", 1.040.000 pont, Kihajtható-dönthető, érintőképernyő
3840 × 2160 (30 kép/mp)
Li akku + töltő (Alaptartozék)
SD-XC, SD-HC, SD
24× (25 - 600 mm) optikai stab.
Magyar menü CMOS érzékelő LCD touch

Opcionális tartozékok (PANASONIC Lumix DMC-FZ300 fekete)

Videók (PANASONIC Lumix DMC-FZ300 fekete)

Részletes leírás (PANASONIC Lumix DMC-FZ300 fekete)

DMC-FZ300EPK LUMIX DMC-FZ300EPK digitális fényképezőgép

A strapabíró kialakítású fényképezőgépet bátran kiviheti a természetbe. A 600 mm-es, f2,8 objektív és a 4K videorögzítési és fényképezési lehetőség egészen biztosan eleget tesz az igényeinek, ha szeretné megörökíteni a fotózásra érdemes pillanatokat.


                                                           


25–600 mm-es zoom, a teljes tartományban f/2,8-as fényerővel

 

 


Kiváló képminőség még gyenge megvilágításnál is

A 12,1 megapixeles magas érzékenységű MOS érzékelő a Venus Engine egységgel együtt egyszerre biztosítja a kiváló minőségű képrögzítést és a gyors jelfeldolgozást. A kiemelkedő zajcsillapító rendszerrel gyenge fényviszonyok között is éles képek készíthetők akár 6400-as ISO érzékenységgel. A Venus Engine kiemelkedően teljesít a fényelhajlás kompenzálásában is, így a képek szűk rekeszbeállítással fényképezve is tiszták és élesek lesznek.

 


5 tengelyes korrekció / kiegyenesítés

Az 5 tengelyes HYBRID O.I.S.+ (Optical Image Stabilizer Plus)* funkció révén elmosódásmentesen videózhat egy kézzel is. A funkció a fényképezőgép 5 féle mozgását képes érzékelni és kompenzálni: a vízszintes és függőleges elmozdulást, valamint a három tengely körüli elfordulást. A felvételkiegyenesítés funkció pedig érzékeli a kép horizontját, és a fényképezőgép ferde állásában is biztosítja, hogy a horizont vízszintes legyen. Még messzire kitartott, szemmel nem követett rögzítés esetén is stabil képet ad. * Az 5 tengelyes HYBRID O.I.S. a 4K videorögzítés kivételével videofelvétel közben is működik.

 


4K videó és 4K fénykép – a tökéletes pillanat megragadása

 

 


4K fényképezési módok – a szabadon szárnyaló kreativitásért

A 4K fénykép funkció három különböző módban használható, de mindegyikkel rögzíthető a tökéletes pillanat magas, 30 képkocka, illetve fénykép másodpercenként sebesség mellett: 4K sorozat Ezzel a funkcióval a sorozatfelvételhez hasonlóan fényképezhet. A fényképezőgép folyamatosan, igen nagy sebességgel készít 8 megapixelesnek megfelelő képeket, amíg nyomva tartja az exponálógombot. 4K sorozat S/S (start/stop) Ez a funkció a normál 4K fénykép funkció, amellyel egy 4K videót rögzíthet, amelyből később bármelyik képkockát, illetve fényképet mentheti 8 megapixelesnek megfelelő képként. Nem kell mást tennie, csak várni a megfelelő pillanatra. 4K elősorozat A „4K elősorozat” üzemmód különlegessége, hogy a fényképezőgép az exponálógomb megnyomása előtti és utáni egy másodpercben is rögzíti a 4K videót. Ezzel azokat a megjósolhatatlan pillanatokat is elkaphatja, amelyek az emberi reakcióidőnél sokkal gyorsabban megtörténnek. 60 extra képet kap, hogy a legjobbat kiválaszthassa.

 


4K videó – a Full HD felbontásnál is nagyobb részletgazdagság

 

 


Utólagos fókuszálás – Akár fényképezés után is kiválaszthatja a fókuszban lévő területet

Elképzelte már, hogy milyen lenne a fényképezés után éles fókuszba állítani a fénykép témáját? Ezt most könnyen megteheti az utólagos fókuszálási funkcióval. A funkció fejlesztésének alapja a Panasonic 4K, illetve a nagy sebességű, kiváló pontosságú DFD (Depth From Defocus) autofókusz technológia. Fényképezés a helyszínen, majd mentés a kívánt beállításokkal később – íme, a kreatív fényképezés szabadságának új dimenziója.

 


Csepp- és porálló, strapabíró kivitel

A kemény kültéri igénybevételekkel való szembeszálláshoz a LUMIX FZ300 csepp- és porálló, strapabíró kivitelt kapott. Tömítést kapott minden összeillesztés, tárcsa és gomb, hogy átmenjen a vezető DSLM (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek szigorú minőségellenőrzésén is. A LUMIX FZ300 készüléket kültéri fotózáshoz rossz időjárás mellett is magával viheti: a párás dzsungeltől kezdve a szeles sivatagig.

 


1440k képpontos, 0,7-szeres nagyítású, nagy OLED élőképes kereső

 

 


3,0 hüvelykes, tetszőleges szögbe állítható, érintőképernyős hátsó kijelző

A nagy felbontású, kb. 1040k képpontos hátsó kijelző jobb láthatóságot nyújt, még napfényben történő fotózás esetén is. Továbbá a dönthető és elforgatható képernyőjével úgy keresheti szabadon a szokatlan látószögeket, hogy nem kell lemondania az egyszerű kezelhetőségről és a képrögzítés teljes vezérléséről. Az érintéses vezérléssel pedig a téma élességét a képernyő egyszerű megérintésével is beállíthatja, sőt magát a fotót is elkészítheti így.

 


Minden a megfelelő helyen

A LUMIX FZ300 nem csak kifinomult vázkialakítást és kényelmes, kézre eső fogást nyújt, hanem intuitívan használható kezelőszerveket is. A hátsó és oldalsó tárcsák a fő blende- és a záridő-beállításokat vezérlik, de ideiglenesen könnyen átválthatók a fehéregyensúly és az ISO érzékenység beállítására. A beállítások a négy funkciógombhoz is társíthatók.* Továbbá, az objektívtubus bal oldalán található oldalsó karral a zoom kényelmesebben működtethető, amikor a jobb kéz az exponálógombbal van elfoglalva. * Négy gomb a vázon és öt gomb a menüben.

 


Rugalmas használatot biztosító bővíthetőség

A rugalmasabb használat érdekében a LUMIX FZ300 együtt használható külső vakuval (DMW-FL580L), sztereó puskamikrofonnal (DMW-MS2), telekonverterrel (DMW-LT55), makrokonverterrel (DMW-LC55) és még sok más kiegészítővel. A LUMIX FZ300 bővíthetősége messze túlmutat a hagyományos bridge fényképezőgépek korlátain.

 


Nagy sebességű automatikus élességállítás DFD technológiával

A Panasonic DFD (Depth From Defocus) automatikus élességállítási technológiájának köszönhetően akár a leggyorsabb mozgást is rögzítheti. A LUMIX FZ300 ezzel a vadonatúj technológiával azonnal kiszámítja a képkockán belülre eső tárgyak közötti távolságot, és gyors, folyamatos mozgással vezeti az objektív élességállítását. Az új rendszernek köszönhetően akár 0,09 másodperces* automatikus élességállítási sebesség is elérhető, és másodpercenként 6 képkockás sorozatfelvétel készíthető AFC módban. Videózás közben a folyamatos élességállítás stabilitását is növeli. * A CIPA szabvány szerint. Az élőképes kereső használatakor.

 


12 kép/másodperces sorozatfelvétel

A nagy sebességű sorozatfelvétel funkcióval másodpercenként 12 kép készíthető a maximális 12,1 megapixeles felbontásban. A körülbelül 0,88 másodperces gyors bekapcsolásnak és a kioldó rövid késleltetésének köszönhetően a LUMIX FZ300 soha nem hagyja cserben, amikor el kell kapni a múlékony pillanatokat.

 


Közeli makrofotózás

A LUMIX FZ300 1 cm-es minimális élességállítási távolságával lenyűgöző makrofotókat készíthet.

 


A Wi-Fi® funkcióval szabadjára engedheti kreativitását

A LUMIX FZ300 csatlakozási funkciói sokféleképpen bővítik a fényképezőgép használhatóságát. A fényképezőgép vezérelhető az okostelefonra vagy táblagépre telepített Panasonic Image App alkalmazással, amelyben távolról megtekintheti a képet, beállíthatja az élességet, kioldhatja a zárat, majd a táblagép nagy képernyőjén megnézheti, sőt akár a közösségi hálózaton is megoszthatja a fényképeit. Egyszerű megosztás Okostelefonja vagy táblagépe segítségével egyszerűen, áthúzással megoszthatja kedvenc pillanatait a közösségi hálózatokon. Földrajzi pozícióadatok rögzítése A LUMIX FZ300 pontosan tudja, hol van, mert az okostelefon vagy táblagép GPS-naplóját/címkéjét használja. A földrajzi adatok rögzítésével automatikusan rendelkezésére áll az az információ, amely alapján később visszakeresheti, hogy hol készítette a képeket.

 


RAW adatok feldolgozása a fényképezőgépen

A LUMIX FZ300 képes RAW-formátumú képek rögzítésére, és fel is tudja dolgozni azokat a fényképezőgépben a következő beállítások módosításával: Színtér beállítása (sRGB / AdobeRGB), Fehéregyensúly, Expozíciókompenzáció, Fotóstílus, Intelligens D-tartományvezérlés, Kontraszt, Kiemelés / árnyékolás, Telítettség, Zajcsökkentés, Intelligens felbontás, Élesség.

 


Kreatív panoráma

A szűrőeffektusok széles választékát kínáló Kreatív vezérlő funkcióval speciális effektusokat kölcsönözhet fényképeinek és videóinak. A Kreatív panoráma funkcióval dinamikus panorámaképeket készíthet a fényképezőgép egyszerű elfordításával. A „Normál (minimális torzítás)” vagy a „Széles (maximális látószög)” beállítás választható. Nagy sebességű videókat* rögzíthet HD minőségben 100 képkocka/másodperces, illetve VGA minőségben 200 képkocka/másodperces sebességgel. Így olyan jeleneteket is rögzíthet, amelyek szabad szemmel nem láthatók, majd ezeket látványos lassított felvételként játszhatja le. * A rögzítési formátum 25p.

 

Adatlap (PANASONIC Lumix DMC-FZ300 fekete)

(Az adatok tájékoztató jellegűek, az esetleges elírásért, téves adatért nem vállalunk felelősséget, hiba észlelése esetén visszajelzését szívesen fogadjuk.)

Gép fő jellemzői
KeresőKereső0,39"-es OLED élő képkereső (LVF, Live View Finder) (1,44 millió képpont), Látótér: kb. 100%,/Nagyítás: kb. 3,88× / 0,7× (35 mm-es rendszerben), Szemérzékelő
ZárZársebességÁllókép:/kb. 60 – 1/4000 s (mechanikus zár)/kb. 1 – 1/16 000 s (elektronikus zár)/Lámpa (kb. 60 s)/Mozgókép:/Kb. 1/25–1/16 000 s (24p sebességű felvétel esetén)/kb. 1/2 – 1/16 000 s (Kreatív videó M mód / MF mód)
AF-mérésArc-/szemérzékelés / Követés / 49 terület / Egyéni multi / 1 terület / Precíziós (teljes érintéses terület igény szerint)
FókuszAFS (1 kép) / AFF (Rugalmas) / AFC (Folyamatos) / MF/Normál / AF makró / Makró zoom, Gyors AF, Folyamatos AF (mozgóképfelvétel közben), Szemészlelő AF, Érintéses AF/AE funkció, Érintéses exponálás, Érintőtáblás AF, Kézi fókuszsegéd, Érintéses kézi fókuszsegéd,/AF+MF, Fókuszkiemelés, Egyképes AF (állítsa az Fn gombot az egyéni menüben AF-BE értékre), Autofókusz gyenge megvilágításhoz, Csillagfényes autofókusz, AF/AE-rögzítőgomb
AF segédfényIgen (be / ki)
FókuszterületNormal: Wide 30 cm - infinity / Tele 200 cm - infinity/AF makró / MF / Intelligens automatikus / Mozgókép: Széles látószögű 1 cm–végtelen / telefotó 100 cm–végtelen
KonverterkompatibilitásVan
Digitális ZoomMax. 4x (a digitális zoomot az intelligens zoommal párhuzamosan használva a zoomarány csak max. 2x-ig növelhető.)
optikai képstabilizátor5 tengelyes HYBRID O.I.S. +*/* Az 5 tengelyes kompenzálás a 4K videorögzítés kivételével videofelvétel közben is működik.
ObjektívLEICA DC VARIO-ELMARIT/14 elem 11 csoportban/(5 aszférikus lencse/9 aszférikus felület/3 ED lencse /1 nano méretű felületi lencse bevonat)
Zoom sebesség változtatása2-sebességű zoom
Intelligens zoom48x
Extra optikai zoom (EZ)29,4× (4:3 / 8M (M)), 46,9× (4:3 / 3M (S))
Gyújtótávolságf = 4,5–108 mm/(25–600 mm 35 mm-es rendszerben 4:3 képarány mellett)/(26–624 mm 35 mm-es rendszerben 3:2 képarány mellett)/(27–648 mm 35 mm-es rendszerben 16:9 képarány mellett)/(30–720 mm 35 mm-es rendszerben 1:1 képarány mellett)/(28–672 mm 35 mm-es rendszerben 4:3 képarány mellett, 4K fényképezési módban)/(27–648 mm 35 mm-es rendszerben 3:2 képarány mellett, 4K fényképezési módban)/(27–648 mm 35 mm-es rendszerben 16:9 képarány mellett, 4K fényképezési módban)/(30–720 mm 35 mm-es rendszerben 1:1 képarány mellett, 4K fényképezési módban)/(27–648 mm 35 mm-es rendszerben 16:9 képarányú videofelvétel, kikapcsolt O.I.S. és kikapcsolt felvételkiegyenesítés esetén)/(30–720 mm 35 mm-es rendszerben 16:9 képarányú videofelvétel, bekapcsolt O.I.S. és kikapcsolt felvételkiegyenesítés esetén)/(30–720 mm 35 mm-es rendszerben 16:9 képarányú videofelvétel, bekapcsolt O.I.S. és bekapcsolt felvételkiegyenesítés esetén)/(27–648 mm 35 mm-es rendszerben 4K videofelvétel mellett)
Optikai zoom24x
RekeszF2,8 / többlépcsős íriszmembrán (állókép: F2,8–8,0, mozgókép: F2,8–11,0)
Méretek (SZél. x Mag. X Mély.)131,6 × 91,5 × 117,1 mm
SúlyKb. 691 g akkumulátorral és SD memóriakártyával/Kb. 640 g akkumulátor és SD memóriakártya nélkül
Képpontok számaEffektív képpontszám12,1 megapixel
ÉrzékelőÉrzékelő méret / teljes képpont szám / szűrő1/2,3-típusú nagy érzékenységű MOS szenzor / 12,8 megapixel, elsődleges színszűrő
FájlFájlformátumNormál kép JPEG (DCF/Exif2.3) / RAW, DPOF/Mozgókép AVCHD, MP4
Állóképjelenet-segédÉles portré, Selymes bőr, Háttérfényben elmosódott, Ellenfényben éles, Nyugtató tónus, Kisgyerek arca, Különleges táj, Élénk kék ég, Romantikus naplemente, Élénk naplemente, Tükröződő víz, Tiszta éjjeli táj, Hideg égbolt, Melegen fénylő éjjeli táj, Művészi éjszakai táj, Csillámló illuminációk, Éjszakai kép kézzel, Éles éjszakai portré, Virág, Étel, Desszert, Állat mozgás közben, Éles sportfotó, Monokróm
Üzemmódválasztó tárcsa / Üzemmódválasztó gombIntelligens automata, P, A, S, M, Kreatív videó, C (Custom – egyéni), Panorámafelvétel, Jelenetsegéd, Kreatív vezérlő
Kreatív Vezérlés módKifejező, Retró, Régi napok, Feltűnő, Diszkrét, Szépia, Monokróm, Dinamikus monokróm, Durva monokróm, Selymes monokróm, Hatásos művészi, Dinamikus, Keresztfeldolgozás, Játék effekt, Toy Pop, Fehérítőkihagyás, Miniatűr hatás, Finom fókusz, Fantasy, Csillagszűrő, Egypontos szín, Napsütés (22 szűrő)
Folyamatos felvételi üzemmód (kb.)[AFS] SH: 60 kép/s*, H: 12 kép/s, M: 6 kép/s (élő képkeresővel), L: 2 kép/s (élő képkereső nélkül)/[AFC] H: 6 kép/s, M: 6 kép/s (élő képkeresővel), L: 2 kép/s (élő képkereső nélkül)/* Csak elektronikus zár használható.
4K fényképezési mód (*2)4K sorozat: 30 kép/s, max. 29 perc 59 másodperc/4K sorozat (S/S): 30 kép/s, max. 29 perc 59 másodperc/4K elősorozat: 30 kép/s, kb. 2 másodperc/(a memóriakártya méretétől és az akkumulátor töltöttségétől függően)/Exif-adatok: Igen/Választható oldalarány: Igen (4:3 / 3:2 / 16:9 / 1:1 választható)/Expozíciós mód: Program AE, Blendeprioritásos AE, Záridő-prioritásos AE, Kézi/Jelölő funkció: Igen (4K sorozat (S/S) módban)
4K videó3840 x 2160 képpont, 25p (4K: 100 Mbit/s / MP4) (érzékelő kimenete 25 kép/s) (AAC)/3840 x 2160 képpont, 24p (4K: 100 Mbit/s / MP4) (érzékelő kimenete 24 kép/s) (AAC)
HD videó1920 x 1080 képpont, 50p (FHD: 28 Mbit/s / AVCHD) (érzékelő kimenete 50 kép/s) (Dolby)/1920 x 1080 képpont, 24p (FHD: 24 Mbit/s / AVCHD) (érzékelő kimenete 24 kép/s) (Dolby)/1920 × 1080 képpont, 50i (FHD: 24 Mbit/s / AVCHD) (érzékelő kimenete 25 kép/s) (Dolby)/1920 x 1080 képpont, 50i (FHD: 17 Mbit/s / AVCHD) (érzékelő kimenete 50 kép/s) (Dolby)/1920 x 1080 képpont, 50p (FHD: 28 Mbit/s / MP4) (érzékelő kimenete 50 kép/s) (AAC)/1920 x 1080 képpont, 25p (FHD: 20 Mbit/s / MP4) (érzékelő kimenete 25 kép/s) (AAC)/1280 x 720 képpont, 25p (HD: 10 Mbit/s / MP4) (érzékelő kimenete 25 kép/s) (AAC)
STD videó640 x 480 képpont, 25p (VGA: 4 Mbit/s / MP4) (érzékelő kimenete 25 kép/s) (AAC)
Nagysebességű videó1280 x 720 pixel, 25p (HD: MP4) (képérzékelő kimenete 100 képkocka/másodperc)/640 x 480 pixel, 25p (VGA: MP4) (képérzékelő kimenete 200 képkocka/másodperc)
AVCHDFHD/50p: Kb. 170 perc (hátsó kijelzővel), 165 perc (élő képkeresővel)/FHD/50i: Kb. 175 perc (hátsó kijelzővel), 170 perc (élő képkeresővel)
MP44K/25p: Kb. 135 perc (hátsó kijelzővel), 130 perc (élő képkeresővel)/FHD/50p: Kb. 170 perc (hátsó kijelzővel), 165 perc (élő képkeresővel)
AVCHDFHD/50p: Kb. 85 perc (hátsó kijelzővel), 80 perc (élő képkeresővel)/FHD/50i: Kb. 85 perc (hátsó kijelzővel), 85 perc (élő képkeresővel)
MP44K/25p: Kb. 65 perc (hátsó kijelzővel), 65 perc (élő képkeresővel)/FHD/50p: Kb. 85 perc (hátsó kijelzővel), 80 perc (élő képkeresővel)
ExpozícióProgram AE, Rekesz prioritás AE, Zár prioritás AE, Manuális
Expozíció kompenzálás1/3 EV step, +/-3 EV
Automata expozíciósorozat3, 5, 7 kép 1/3, 2/3 vagy 1 EV lépésben, max. +/-3 EV
FénymérésIntelligens többmezős / Központi súlyozású / Szpot
ISO-érzékenységÁllókép: Automatikus / i.ISO / 100 / 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200 / 6400/Mozgókép: Automatikus / 100 / 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200 / 6400/(1/3 EV-s lépésekben állíható)
Állóképfelvétel[4:3] 4000 × 3000 (12M) (L) / 3264 × 2448 (8M) (M) / 2048 × 1536 (3M) (S)/[3:2] 4000 × 2672 (10,5M) (L) / 3264 × 2176 (7M) (M) / 2048 × 1360 (2,5M) (S)/[16:9] 4000 × 2248 (9M) (L) / 3840 × 2160 (8M) (M) / 1920 × 1080 (2M) (S)/[1:1] 2992 × 2992 (9M) (L) / 2448 × 2448 (6M) (M) / 1920 × 1920 (3,5M) (S)
KépminőségRAW / RAW+Finombeállítás / RAW+Standard / Finombeállítás / Standard
FotóstílusNormál, Élénk, Természetes, Monokróm, Tájkép, Portré, Egyéni, Filmszerű D*, Filmszerű V* * Ha a Kreatív videó mód van kiválasztva.
FehéregyensúlyAutomatikus / Nappali / Felhős / Árnyékos / Lámpa / Vaku / Fehérbeállítás 1 / Fehérbeállítás 2 / Fehérbeállítás 3 / Fehérbeállítás 4 / Színhőmérséklet/(2 tengelyes állíthatóság)
KépmódosításKontraszt, Élesség, Zajcsökkentés, Telítettség*, Színtónus**, Szűrőeffekt**/* Kivéve Monokróm módban. ** Csak Monokróm módban.
Oldalarány-sorozat-
Digitális vörösszem hatás csökkentés (vörösszem hatá eltávolítás)Igen (be / ki)
GPS-
WifiIEEE 802.11b/g/n/2412 MHz – 2462 MHz (1–11 csat.)/WPA/WPA2/Infrastruktúra üzemmód / WPS
NFC-
Közelíthető mozgóképVan
Önkioldó2 s / 10 s / 10 s (3 kép)
Önfényképező módNem
Lejátszási üzemmódMind, Diavetítés, Szűrt lejátszás (Csak képek, Csak videók, 4K FÉNYKÉPEK, Kategóriaválasztás, Kedvencek), Naptár
Indexkép / nagyított lejátszás12 v. 30 indexképes megjelenítés / Van
Hisztogram / világos részek megjelenítéseVan / Van
Kedvencek beállítása / képforgatásVan / Van
DPOF nyomtatás beállítás / védelem beállításVan / Van
RAW feldolgozásVan
Átméretezés / körülvágásVan / Van
RetusálásNem
Másolás / Címszerkesztés / SzövegbélyegzésNem / Igen / Igen
Állóképek készítése mozgóképbőlVan
Videó megosztásVan
PictBridge támogatásEgyedi / több / minden / DPOF / Kedvencek
BeállításOSD nyelvekJapán, angol, német, francia, olasz, spanyol, lengyel, cseh, magyar, holland, török, portugál, finn, dán, svéd, görög
KijelzőLCD-monitor7,5 cm-es (3,0"-es) tetszőleges szögben állítható TFT LCD kijelző (1,04 millió képpont), tükröződéscsökkentő bevonat/Látómező Kb. 100%, nagylátszögű
VakuBeépített vakuAutom.*, Autom./vörösszemhatás-csökkentés*, Mindig be, Mindig be/vörösszemhatás-csökkentés, Lassú szinkr., Lassú szinkr./vörösszemhatás-csökkentés, Mindig ki * Csak iA és iA+ módban./Vakuszinkron: 1. / 2. lassú szinkr./Szinkronizáció a vaku tompítása és az expozíciókompenzáció érdekében/0,3–8,8 m (széles / ISO autom.), 1,0–8,8 m (telefotó / ISO autom.)
Felvételi médiaSD memóriakártya, SDHC memóriakártya, SDXC memóriakártya (kompatibilis az UHS-I szabvánnyal)
Beépített memória-
HangMikrofon / hangszóróSztereó / Monó
Távoli bemenetφ 2,5 mm távvezérlőhöz
Külső mikrofonbemenetφ3,5 mm külső mikrofonhoz
CsatlakozómicroHDMI (*3), AV kimenet (PAL/NTSC), USB (AV/USB multi)
EnergiaellátásLi-ion akkumulátor (7,2 V, 1200 mAh, 8,7 Wh) (tartozék)/Tápegység (bemenet: 110–240 V AC)
Akkumulátor kapacitás (kb.)380 kép (hátsó kijelzővel) / 360 kép (élő képkeresővel) (CIPA szabvány szerint) (*1)
Tartozék szoftverPHOTOfunSTUDIO 9.7PE/SILKYPIX Developer Studio 4.3SE/LoiLoScope (próbaverzió)/Adobe Reader
AlaptartozékokAkkumulátortöltő, akkumulátor, tápkábel, USB-kábel, napellenző, objektívsapka, objektívsapka-madzag, vállszíj, DVD
Megjegyzés*1
MegjegyzésA felvételkészítési körülményeket a CIPA szabványai alapján határoztuk meg.
Megjegyzés- Hőmérséklet: 23 °C / Relatív páratartalom: 50% bekapcsolt monitor esetén.
Megjegyzés- Panasonic SDHC Memóriakártya használatával
Megjegyzés- Tartozék akkumulátor használatával.
Megjegyzés- A kamera bekapcsolását követően 30 másodperccel kezdve a felvételt, az optikai képstabilizátor bekapcsolt állapota esetén.
Megjegyzés- 30 másodpercenként 1 felvétel készítése max. vakuteljesítménnyel minden második felvételnél.
Megjegyzés- Tele állásból nagylátószögre váltva a zoomkarral vagy vissza minden felvételnél.
Megjegyzés- A felvehető képek száma függ a felvételek közötti időtől.
Megjegyzés- Ha ritkábban készítenek egy-egy képet, csökken a felvehető képkockák száma.
Megjegyzés- A CIPA a következő szervezet nevének rövidítése: Camera & Imaging Products Association.
Megjegyzés*2
Megjegyzés- Standard rögzítési idő 23 oC-os hőmérsékleten (73,4 oF) és 50%-os relatív páratartalom mellett.
Megjegyzés- A felvételi idő függ a működési környezettől és a felhasználás módjától.
Megjegyzés- Az aktuális felvételi idő a felhasználási körülmények és mód figyelembevételével kalkulálódik.
Megjegyzés- Használjon egy SD nagysebességű kártyát ("Class 4" vagy magasabb osztályút) ha mozgóképeket készít.
Megjegyzés– [MP4] formátumú és [4K] felbontású videofelvételhez és [4K PHOTO] módban „UHS-I Speed Class 3 (U3)” (3-as sebességosztályú) SD-kártyát használjon.
Megjegyzés(Az SD sebességosztály a folyamatos írás sebességi szabványa.)
Megjegyzés- A mozgóképfelvételek folyamatos készítésének maximális időtartama [AVCHD-vel] 29 perc 59 másodperc.
Megjegyzés– A [4K] felbontású [MP4] videofelvételek megszakítás nélküli maximális hossza 29 perc 59 másodperc.
Megjegyzés– A [FHD]/[HD]/[VGA] felbontású [MP4] videofelvételek megszakítás nélküli maximális hossza 29 perc 59 másodperc, maximális mérete 4 GB.
Megjegyzés– A nagy sebességű videofelvételek megszakítás nélküli maximális hossza 7 perc 29 másodperc.
Megjegyzés*3
MegjegyzésA [4K] videokimenet átviteléhez HDMI emblémával ellátott és 4K-kompabitilisként forgalmazott HDMI-kábelt használjon.